Menu
  • Architectuur

Architectuur

Onze systemen hebben een maximum uptime door toepassing van redundante onderdelen op alle niveaus.

iDocta engageert zich in de eerste plaats om de kans op pannes tot een absoluut minimum te beperken, door een state-of-the art architectuurkeuze te maken. Onze systemen hebben buiten de onderhoudsmomenten een 99,9% uptime door toepassing van redundante onderdelen op alle niveaus. Voor de primaire processen wordt gebruik gemaakt van 24x7 monitoring met automatische signalering richting medewerkers van iDocta. OfficeCloud is zo opgezet dat er altijd voldoende capaciteit beschikbaar is. Het plaatsen van nieuwe systemen/capaciteit kost tijd, vandaar dat we bij meer dan 50% belasting al gaan bijschalen. Tevens wordt periodiek de hardware vernieuwd.

SLAs

De serverinfrastructuur van iDocta staat in twee datacenters. Hier heeft iDocta zijn redundante serverinfrastructuur staan. In de zoektocht naar een geschikte partner heeft iDocta hier hoge SLAs gevraagd:

  • Elektriciteit: Per feed wordt een minimale beschikbaarheid van 99,9% geboden. De beschikbaarheid wordt hier gedefinieerd als de periode dat er elektriciteit wordt geleverd op minimum een van de feeds.
  • Temperatuur: De beschikbaarheid van de juiste temperatuur wordt 100% van de tijd gegarandeerd. De temperatuur dient in alle gevallen binnen de grenzen van 18 en 26 graden te blijven.
  • Luchtvochtigheid: De beschikbaarheid van de juiste luchtvochtigheid wordt 100% van de tijd gegarandeerd. Het minimum dauwpunt is 5 graden en het maximum 15 graden
  • Onderhoud: Het datacenter is verantwoordelijk voor het gepaste onderhoud van de installaties. Het onderhoud wordt per onderdeel beschreven en vormt een deel van de ISO27001 asset management procedures. Controle en opvolging van het onderhoud worden in kader van geregelde interen/externe audits van het ISO27001 systeem uitgevoerd.
  • Geplande werken: De minimumbeschikbaarheid bij geplande werken is 100%.
  • Toegang: De minimum beschikbaarheid is 100% . De toegang tot het datacenter wordt via een biometrisch access control systeem geregeld.

Voordelen

Award-winning

Het datacenter heeft in Londen de Datacenter Dynamics Leadership Award gekregen en mag zich het groenste datacenter van Europa noemen. De prestigieuze award is niet de enige die het dit jaar in de wacht sleepte. In mei kreeg het bedrijf de European Code of Conduct Award for new Data Centre. Het datacenter ondertekende de Europese gedragscode voor datacenters en trof bijzonder maatregelen om het energieverbruik te reduceren. Begin juni was het opnieuw prijs en nam het de New Data Center Award in ontvangst. Het bedrijf kreeg de prijs op de Data Centers in Europe Awards, in de sector even bekend als de Oscars voor de datacenterindustrie. Het bedrijf kreeg ook Vlaamse erkenning met de Trends Business Tour Innovation Award.

Print deze pagina

Vrijblijvende offerte aanvragen